The Wedding Breaker

Assalamualaikum, anneoyonghaseyo

Haritu aku sedih gila tahap kuasa 7, tulah yang pinjam buku novel fatin tu. Dia bagi pinjam buku THE WEDDING BREAKER. Ya allah, bestnya! Sweet gila! Cuma buku ni tak elok untuk budak bawah 13. Ecehhhh. Harga dia pun murah, only RM22. Ada discount gitu.


Serious ah, buku ni memang best gila. Sampai aku pun sanggup habiskan buku ni dalam 2 3 hari. Muka surat dia lebih kurang nak dekat 700 macam tulah. Weheeee thanks fatin! Hilang sikit rasa sedih aku.

SINOPSIS


Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!


Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.


“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”


Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!


“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”


Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil


P/s :  Nak kahwin. Lol

Comments

  1. Hai betullah cakap awak .Novel nie memang best gilerr !! . Hahaha baru je 2 hari lepas Ryna baca novel tu .. Sweet ken ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan! Memang best gila! Rasa macam nak je kahwin hahaha lol

      Delete
  2. serious novel ni best,habis bca blh pulak berangan mcm dlm nvl tu,tk malu btul. tpi mmg btul la under 18 tk boleh bca bab yg tu,hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan! Under 18 tak bleh baca, tp kita yang umur 13 ni baca jugak :D

      Delete

Post a Comment

Popular Posts